Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen en moet je hiervoor een hypotheek afsluiten, dan is het goed te weten hoe dit in zijn werk gaat.
Op deze pagina geven we meer inzicht in het advies -en bemiddelingsproces dat bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek komt kijken. Uiteraard staan onze financieel adviseurs voor je klaar om je te helpen, zodat het kopen van een woning niet alleen spannend is maar ook leuk.
Bestaande hypotheek oversluiten?
Bekijk dan onze informatie over een hypotheek oversluiten.
Einde van de rentevaste periode?
Bekijk dan ons blogartikel over einde van de rentevaste periode.
Natuurlijk moeten we eerst samen kijken naar jouw hypotheek mogelijkheden. Op basis van de door jou aangeleverde informatie bekijken we al wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen voor jouw winnende bod. Daarnaast vragen we je een klantprofiel in te vullen, met vragen bijvoorbeeld wat je per maand zou willen betalen aan hypotheeklasten? A&H Finance biedt vrijblijvende hulp in de oriëntatiefase om de financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Met deze inzichten koop je dan een woning die past bij jouw financiële wensen en/of budget.
Kies je voor een onafhankelijk hypotheekadviseur zoals A&H Finance dan heb je keuze uit alle mogelijke hypotheken en geldverstrekkers. Ga je direct naar een bank, dan heb je geen onafhankelijk advies en alleen keuze uit de producten die de bank aanbiedt.
Nieuwbouw of bestaande bouw
Het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouw woning of een bestaande woning lijkt veel op elkaar. Wel is het zo dat er een aantal andere documenten worden opgevraagd door de bank. Zo is een taxatierapport meestal niet nodig bij nieuwbouw. Verder wordt een nieuwbouwwoning die nog gebouwd moet worden ‘vrij op naam’ gekocht, wat betekent dat er geen overdrachtsbelasting betaald wordt. De adviseurs van A&H Finance leggen je graag het verschil uit.
Een ander belangrijk verschil is dat een verbouwing, ook wel meerwerk genoemd, bij nieuwbouw vaak volledig meegefinancierd kan worden. Bij bestaande bouw is dit vaak maar een deel, omdat bijvoorbeeld het vervangen van een keuken een verbetering is en niet een noodzaak. Bij nieuwbouw waar nog geen keuken is, moet deze aan de woning toegevoegd worden om er te kunnen wonen.
Alles wat verbouwd wordt (bestaande bouw) of gebouwd wordt (stichtingskosten en meerwerk bij nieuwbouw) daar is geld voor nodig. Hiervoor wordt er een bouwdepot geopend, waaruit alle rekeningen betaald kunnen worden.
Hypotheekadvies
Heb je een woning gekocht dan bespreken wij graag samen jouw de hypotheekmogelijkheden en het financieel advies. De hypotheekadviseur adviseert jou welke geldverstrekker het beste bij jou past.
Daarnaast komen de hypotheekvormen en hoelang de hypotheekrente wordt vastgezet in het adviesgesprek aan de orde.
Tot slot worden de risico’s bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen in kaart gebracht en oplossingen aangeboden om deze risico’s verantwoord te houden. Al met al is het mooi te weten wat je kunt krijgen aan hypotheek en wat er in jouw situatie geregeld is of moet worden.
Hypotheek en verzekeringen
Op basis van het hypotheekadvies sturen wij jouw hypotheekaanvraag met alle bijbehorende stukken naar de geldverstrekker. Zij zullen de aanvraag verder beoordelen en akkoord gaan bevinden. Het afsluiten van een hypotheek neemt dan ook gemiddeld twee tot vier weken in beslag en als de bank akkoord is dan komt er een bindende offerte en ontbreekt alleen jouw handtekening nog om de hypotheek definitief te maken.
Naast de hypotheek komen de verzekeringen ook aan de orde om de eerder genoemde risico’s af te dekken. Daarnaast moet de woning verzekert worden als dit al niet gebeurd is via een vereniging van eigenaren, de geldverstrekker wil jouw nieuwe huis waar de hypotheek op rust namelijk niet verliezen en jij ook niet. De woonhuisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering komen aan de orde tijdens het financieel advies en kunnen gelijk afgesloten worden.
Gefeliciteerd met de nieuwe woning!
Op de datum van passeren teken je bij de notaris de hypotheekakte en de leveringsakte. Gefeliciteerd, je bent nu officieel eigenaar van de woning. Misschien ga je eerst nog verbouwen, maar anders kan de verhuizing beginnen. Bij nieuwbouw is het vaak nog even wachten tot de woning wordt opgeleverd.
We adviseren je graag
Bel op 020-4651951 voor een telefonische kennismaking of vul het contactformulier in.